Voor sommige mensen is het een geruststelling om te weten of zij antistoffen tegen COVID-19/Corona hebben. De kans om dan weer ziek te worden is dan waarschijnlijk erg klein. Voor die mensen bieden wij een tweetal oplossingen.

 

1: Rapid-test, een CE/FPU goedgekeurde test (zie Onderzoek COVID-19 tests)

2: Home Collect Test, een CE/IVD goedgekeurde Elisa test (zie Onderzoek COVID-19 tests)

 

Snelheid van de uitslag

De kwaliteit van beide tests is vergelijkbaar en dus erg goed. Het grote verschil is de wijze waarop het testmateriaal verkregen wordt en de snelheid waarmee de uitslag bekend is.

  1. Rapid-test: testmateriaal wordt verkregen vanuit de vinger (bloed) en wordt afgenomen in de praktijkruimte. De uitslag is binnen 20 minuten bekend.
  2. Home Collect Test: testmateriaal wordt verkregen vanuit de vinger (bloed) en wordt door u zelf thuis afgenomen. Het testmateriaal wordt verzonden naar het laboratorium en de uitslag krijgt u via ons. Dit kan 5-10 werkdagen duren.

 

Testmoment COVID-19

Het moment van testen bepaald de betrouwbaarheid van de tests en daarmee ook welke tests je het beste kan gebruiken. 

Bovenstaande tests geven de meest betrouwbare uitslag 3 weken of langer na eerste klachten. Eerder testen kan maar dat gaat ten koste van de betrouwbaarheid van de uitslag (zie uitleg kwaliteit tests).

Met de zogenaamde PCR-tests kan wel eerder getest worden en daarmee een betrouwbare uitslag verkregen worden. Deze mogen wij helaas niet aanbieden in Nederland.

Kosten

De kosten zijn voor de Rapid-test € 58,75 (inclusief eindverslag). Wij brengen alleen de kosten in rekening voor de door ons gespendeerde tijd. Dus voor het testen, het verstrekken van de uitkomst met uitleg en opstellen verslag. Hiervoor rekenen wij een consultprijs van 20-45 minuten. Dit consult is eventueel te declareren bij uw aanvullende zorgverzekering (zie kosten).

 

De Home Collect Test kost € 39,- met daarbij € 58,75, totaal € 97,75. Wij brengen de kosten in rekening voor het testmateriaal. Met daarbij de kosten voor de door ons gespendeerde tijd. Dus voor het testen, het verstrekken van de uitkomst met uitleg en opstellen verslag. Hiervoor rekenen wij een consultprijs van 20-45 minuten. Dit consult is eventueel te declareren bij uw aanvullende zorgverzekering (zie kosten).